fbp

FLEX první dojmy a recenze

Hned na začátek uvedu jeden fakt, kterého se držím. Výsledek leštění nezáleží na tom, zda máte leštičku za 5.000Kč nebo 18.000Kč. Je to především o trpělivosti a znalostech. Ten zbytek je více o pohodlí.

Již nějaký čas spolupracuji s firmou Sky garage. Jedná se o internetový e-shop autokosmetiky a detailingových potřeb. Obdržel jsem od nich na zkoušku 2 aku leštičky značky Flex. Konkrétně:

Aku-excentrická leštička v sadě FLEX XFE 15 150 18.0-EC/5.0 P-Set a
Aku-excentrická i rotační leštička v sadě FLEX PXE 80 10.8-EC/2.5 Set s příslušenstvím.

Nebudu Vám zde vypisovat technické parametry. Budu Vám spíše popisovat, pocit při leštění, jak se mi s ní pracovalo a jaké z toho mám dojmy a komu bych ji doporučil.

Jako první začnu s tou větší.

FLEX XFE 15 150 18.0-EC/5.0 P-Set

Co bylo v balení

Po rozbalení přepravního kufru jsem v balení našel Samotnou leštičku, 2 unašeče a sice jeden s 150mm a druhý 125mm. S větším unašečem a 15mm zdvihem je opravdu skvělá práce, neboť jsem byl schopen leštit na jeden záběr až 160mm. Dvě leštící pasty, dva leštící pady, mikrováknová utěrka, upínací imbus, rychlonabíječka, baterie 2x aku 5.0 Ah AP 18.0/5.0 a návod k obsluze.

Jako první aspekt, který mě mile potěšil, byl stohovatelný kufr, který se dá připojovat na ostatní příslušenství této značky. Bezuhlíková leštička s větším unašečem a 15mm výkmitem je opravdu skvělá práce, neboť jsem byl schopen leštit na jeden záběr až 180mm a to mezi námi už za něco stojí. Samotná leštička působí profesionálním dojmem. Nic nevrže, spínací tlačítko s voličem otáček jsou krásně pevné. Leštička je neskutečným způsobem tichá a přenáší minimum vibrací. Pokud mám srovnat se značkou LE je to nebe a dudy. Pokud mám srovnat s konkurentem Rupes, tak dle mého názoru přenáší také méně vibrací. Samotná rukojeť je z velmi příjemného materiálu. Rychlonabíječka nabije baterii z vybitého stavu do plného za 46minut. Sama osobně leštička mi vydržela na jedno nabití cca 50 minut s přestávkami na obetření, vyfoukání padu a nanesení pasty. Z toho pro mě vyplývá, že 2 baterie jsou k této leštičce v balení určitě na místě. Nikde mi nepřekážel síťový kabel k leštičce, což beru za velkou výhodu. Na druhou stranu s baterií je leštička dost těžká a po celém dni práce jde cítit. Pro mne byly problematické svislé plochy, jako jsou například blatníky a dveře. Po chvíli mě začaly bolet ruce. U vodorovných ploch to problém nebyl. Leštička jede od nabitého stavu do vybitého s konstantním výkonem a nezaznamenal jsem žádné výkyvy. Super věc, kterou musím pochválit je, že baterie se nikdy nevybije úplně, tím nedochází k její degradaci.

Klady:

  • Tichý chod při leštění
  • Velmi ergonomické zpracování
  • minimální přenos vibrací
  • rychlé dobíjení baterie
  • možnost výměny unašeče
  • bezuhlíkový chod

Zápory

  • Nízká výdrž baterie
  • Vyšší hmotnost
  • Špatné těžiště při delším používání
  • Vyšší teplota na gripu u unašeče
  • Vyšší cena

Závěr

Leštění s touto leštičkou jsme si s kolegyní opravdu užili ale, doporučil bych ji spíše pro hobby účely. Je přesně vhodná pro někoho, kdo si občas rád vyleští auto a nedělá s ní téměř každý den. Pro denní užívání bych spíše doporučil stejnou leštičku ale v kabelové verzi. FLEX XFE 7-15 150 – DA.

Hodnocení 8,5/10 ★

Jako druhou jsem vyzkoušel:

Aku-excentrická i rotační leštička v sadě

FLEX PXE 80 10.8-EC/2.5 Set s příslušenstvím

Co bylo v balení

Po rozbalení přepravního kufru jsem v balení našel Samotnou leštičku, dva unašeče 30mm a 75mm, samolepící unašeč na papír 30mm, rotační hlavice, dvě excentrické hlavice s výkmitem 3mm a 12mm, 2x 2.5Ah AP 10.8/2.5 baterie, rychlo nabíječka a návod k obsluze

Jako první aspekt, který mě mile potěšil, byl stohovatelný kufr, který se dá připojovat na ostatní sady této značky. V mém případě FLEX XFE 15 150 18.0-EC/5.0 P-Set. Takto si mohu krásně jít se dvěmi kufry v jednom. Samotná mašina působí profesionálním dojmem. Nic nevrže, spínací

tlačítko s voličem otáček jsou krásně pevné. Leštička je i s baterií brutálně lehká 0,9kg i s baterií, o dost lehčí než Rupes BigFoot 75 která má 2,1kg. Při leštění je velice tichá a přenáší minimum vibrací. V porovnání s Rupesem, je o dost klidnější. Na leštičce si můžete vyměňovat unašeče dle potřeby, a to jednoduchou klik metodou. Není k tomu potřeba žádný klíč ani imbus. Jakákoliv výměna nadstavce je otázkou pár sekund.

Sama osobně leštička mi vydržela na jedno nabití cca 45 minut s přestávkami na obetření, vyfoukání padu a nanesení pasty. Z toho pro mě vyplývá, že 2 baterie jsou k této leštičce v balení určitě na místě. Rychlonabíječka nabije baterii z vybitého stavu do plného za 38 minut. Leštička je velmi kompaktní a užíval jsem si každou chvíli leštění.

Klady:

  • Kompaktnost
  • Jednoduchá výměna unašečů
  • Extrémě nízká váha
  • Ergonomie
  • Rychlonabíječka

Zápory

  • Vyšší cena

Závěr

Musím Vám říct, že jsem se do ní totálně zamiloval a je to pro mě zatím nejkompaktnější stroj, který jsem měl možnost vyzkoušet. Naprosto doporučuji všem. Je jak na denní, tak i občasné používání.

Hodnocení 10/10 ★

[fblike]

Specializujeme se na vozy různých značek